top of page

Професійний ремонт форсунок Piezo Bosch Common Rail: якість та надійність

П'єзофорсунки від компанії Bosch розстворені для дизельних систем паливного упорскування Common Rail. П'єзофорсунки відрізняються складною констркцуією та високою швидкістю спрацьовування — ці факти підтвердежно на багатьох випробуваннях.


Оскільки ця деталь паливної системи, як уже було вказано, має складну констркуцію, краще довіряти їх ремонт професіоналам. Спеціалісти компанії Diesel Kyiv пропонують комплексний ремонт форсунок Piezo Bosch Common Rail — відновлення чи заміна деталей відбуваються в стислі терміни.


Чому можуть зламатися п'єзофорсунки Bosch Common Rail?

Природне старіння деталей невідворотне, проте до цього додається відсутність регулярного технічного огляду. Часто власники автомобілів використовують принцип — їздити, доки крутяться колеса. Як наслідок, без належного обслуговування, деталі паливної системи зношуються набагато швидше.


Між деталями утворюється стружка, котра поступово проникає до форсунок. В один момент ви запускаєте двигун, а з-під капота чуєте лише бурчання стартера.


Інколи в паливо потрапляє вода, в такому випадку п'єзофорсунки буквально покриваються іржею. Особливо часто така проблема зустрічається на дизельних автомобілях. Вода в дизельному пальному зменшує в'язкість рідини, тому зношування деталей, що труться, збільшується. Через це паливний насос починає сильніше виробляти стружку, вона ж своєю чергою забиває розпилювачі чи пошкоджує їх, створює подряпини на запорних поясах. Як наслідок, голка не перекриває прохід, форсунка ллє пальне в замкненому стані.


Професійний ремонт форсунок Piezo Bosch Common Rail: якість та надійність

Як визначити несправність п'єзофорсунки Bosch?

Ознаки поломок в конструкції п'єзофорсунки:

  • двигун працює нерівномірно, з'являються ривки, холості оберти;

  • двигун важко запускається;

  • працюють не всі циліндри;

  • двигун глохне;

  • з вихлопної труби йде чорний дим — пальне не встигає перегоріти;


Дігностування п'єзофорсунок Bosch

Обов'язковим етапом комплексного ремонту є попереднє діагностування, котре дозволяє визначити всі неполадки.


На початковому етапі спеціалісти компанії Diesel Kyiv під'єднуються до електронного блоку керування автомобілем за допомогою сканера, котрий зчитує помилки. Він показує наявність неполадок, наприклад, короткого замикання.


Далі форсунки чистяться від сміття та ремонтуються, перевіряєтья відстуність пробою на корпус — для цього використовується мегаомметр.


Після цього п'єзофорсунку встановлюють на стенд, перевіряється фактична робота по тиску, температурі, періодах відкриття та закриття, частоті та тривалості імпульсу.


Наступний етап — у стапелі п'єзофорсунка розбирається, деталі чистяться в ультразвуковій ванні, після цього вони перевіряються через електронний мікроскоп. Вивчається стан на ділянках прилягання клапана та голки розпилювача.


Після діагностування п'єзофорсунки Bosch Piezo проводиться аналіз усієї інформації, зіставляється зі скаргами замовника. На основі отриманих даних визначається методика подальшого ремонту форсунки.


Професійний ремонт форсунок Piezo Bosch Common Rail

Особливості ремонту форсунок Bosch Piezo

При механічному зносі оптимально проводити реставрацію п'єзофорсунка — це буде набагато дешевше, аніж купівля нового елементу. Для реставрації спеціаліст поміщає голку розпилювача форсунки та клапана мультиплікатора в спеціальний станок з мікрошліфувальним кругом. Для гарантії точності обробки станок контролюється електронним мікроскопом.


На станку шліфується елемент голки розпилювача, що відповідає за перекриття, клапан форсунки — після цього вони надійніше перекривають канали.


Після цього всі деталі знову промиваються, для видалення пилу та дрібного сміття, форсунка збирається на стапелі. Наступний етап ремонту виконується на стенді, де виставляється коректний робочий тиск. Якщо п'єзофорсунка успішно проходить тест-план на стенді, їй надається новий код у системі. При надто сильному зносі голки та клапана рекомендується повна заміна цих елементів.


Спеціалісти компанії Diesel Kyiv обирають методику ремонту форсунок Piezo Bosch лише після обговорення з замовником.

3 перегляди0 коментарів
bottom of page